BADEMLİ PORTAKALLI PELTE TARİFİ 8 yemek kaşığı dolusu tozşeker 4 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası 1 paket vanilya 10 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış ya da hazır meyve suyu) 2 su bardağı çekilmiş badem içi
Yapılışı Tozşeker, nişasta ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktarıp portakal suyunu da azar azar ekleyin. Tel çırpacak ya da mikser yardımıyla çırparak malzemeleri birbirine iyice karıştırın.
Karışımı kısık ateşte, tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pelteyi, kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken iri çekilmiş bademi ilave edip karıştırın.
Pelteyi ayaklı kup bardaklarına ya da muhallebi kaselerine paylaştırın. Soğuması için buzdolabında bekletip soğuk servis yapın.