Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Empty
MesajKonu: BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ   BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 1:37 pm

BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme 4 su bardağı un
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme 100 gram margarin
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme 1 ceviz büyüklüğünde maya
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme 2 adet yumurta
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme 1 bardak su
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme 1 su bardağı kabuğu soyulmuş, kavrulmuş, kıyılmış iç badem
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme 1 adet rendelenmiş limon kabuğu<
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme şurubun malzemesi:
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme 1 kilo şeker
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme 2 su bardağı su
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Kafa-malzeme ¼ kabuğu ile limon suyu

BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ Yapilisi_comlekp
Yapılışı
Unu masaya ya da bir kaba
boşaltıp ortasını havuz gibi açın ve mayayı, yağı, yumurtayı, bademi,
limon kabuğunu ve suyu koyup elinizle iyice yoğurun. ılık bir yerde
üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra tekrar yoğurarak
ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.

Her parçayı iki avucunuzun arasında yuvarlayın ve üstlerine hafif un
serpin. Parçaları bir kalburun üzerine yerleştirip avucunuzla bastırarak
yassıltın. Pütürlü tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine
dizin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirdikten sonra üzerine şurubu
döküp 15 dakika bekletin. Servis yaparken üzerine çekilmiş şam fıstığı
ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz.


ŞURUBUN YAPıLıŞı:
Yukarıdaki malzemeyi karıştırıp 3-4 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın.




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bademli Kek Tarifi
» BADEMLİ PORTAKALLI PELTE TARİFİ
» Muzlu Bademli Kek Tarifi
» Bademli Brownıe Tarifi
» Bademli Kurabiye Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: