BADEMLİ KALBURABASTI TARİFİ 4 su bardağı un 100 gram margarin 1 ceviz büyüklüğünde maya 2 adet yumurta 1 bardak su 1 su bardağı kabuğu soyulmuş, kavrulmuş, kıyılmış iç badem 1 adet rendelenmiş limon kabuğu< şurubun malzemesi: 1 kilo şeker 2 su bardağı su ¼ kabuğu ile limon suyu
Yapılışı Unu masaya ya da bir kaba boşaltıp ortasını havuz gibi açın ve mayayı, yağı, yumurtayı, bademi, limon kabuğunu ve suyu koyup elinizle iyice yoğurun. ılık bir yerde üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra tekrar yoğurarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Her parçayı iki avucunuzun arasında yuvarlayın ve üstlerine hafif un serpin. Parçaları bir kalburun üzerine yerleştirip avucunuzla bastırarak yassıltın. Pütürlü tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirdikten sonra üzerine şurubu döküp 15 dakika bekletin. Servis yaparken üzerine çekilmiş şam fıstığı ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz.
ŞURUBUN YAPıLıŞı: Yukarıdaki malzemeyi karıştırıp 3-4 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın.