ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI TARİFİ 2 yemek kaşığı tereyağı 6 yemek kaşığı toz şeker 2 adet yufka 1 kilo çilek 3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı 2 poşet çilekli kremşanti 1.5 bardağı süt
Yapılışı Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin. Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağı sürüp toz şeker serpin. ikinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin.
Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin. 9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin.
180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın. Kremşanti ile sütü çırpın. Çileklerin yarısını minik minik doğrayın. Kremşantiye katın. Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun. Kalan çileklerle üzerini süsleyip Antep fıstığı serpin. Hemen servis yapın.