Dün yosunbuka ile konuştuk
uzun uzun söylemiştim kendisine senin peşmelbanı yaptım dolapta
dinleniyor diye.nihayet güzelce soğudu ve olaptan aldım .valla nefiss
bişi o şeftalinin misgibi kokusu, aroması ,bide soğuk olması tam yaz
tatlısı
siz buyrun bakın yosunbuka nın sayfasına daha neler var
bende geçeyim tarif arkadaşımın anlatımıyla aynen aktarıyorum
not:kesinlikle arkadaşıma katılıyorum yavaş yavaş dikkatli pişirmek lazım okarameli çektirmeniz gerekli
birde ben farklı olarak üzerine susam krokan hazırladım.dondurma
yerinede azıcık şeker katıp çırptığım kremayla servis ettim çok nefistii
malzemeler:
8 olgun şeftali
1 bardak şeker
2 bardak su
limon suyu
vanilyalı dondurma
çilek sosu(ahududu yada hazır meyveli sos da olabilir.)
su ve şekeri kaynatın.kaynayınca kısıp 2 ye böldüğünüz şeftalileri kesik
yerleri alta gelecek şekilde dizin.üstlerini hafif kapatacak kadar su
ekleyin.(gerekirse)15 dk orta ateşte pişirin.tencereyi ateşten alıp
şeftalileri içinde bırakarak soğutun.soğuyunca kabuklarını
soyun.çekirdeklerini çıkarın.kaselere pay edin.kesik kısımları üstte
kalacak.ortalarına birer top dondurma koyun ve sos gezdirip hemen servis
yapın.
* şeftalileri pişirip soğuttum ve bir tepsiye dizip üstünü örtüp dolaba
kaldırdım.yemekte hemen çıkarıp servis yaptım.*üstüne çıkar su koyarken
abartmayın.bu tatlının özelliği yavaş yavaş karamelizeşmesi yoksa
şerbette haşlamıyoruz.(!)
*arada kenarlardan şerbet alıp üstüne gezdirin pişerken.