1 Su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz veya sıvı hardal
2 çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı dövülmüş sarımsak
2 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
tuz
kırmızı biber
karabiber
9 adet yumurtayı tuzlu suda haşlayın. Kalan 1 yumurtanın
sarısını hardalla karıştırıp üzerine ağır ağır zeytinyağı döküp
çırparak mayonez kıvamına getirin. Kabuklarını soyup ikiye ayırdığınız
haşlanmış yumurtalarınkatılaşmış
sarılarını çıkartp çatalla ezin. Püre haline gelen sarıları yaptığınız
mayonezle karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı üçe bölün. Birincisine
dövülmüş sarımsağı, ikincisine kıyılmış maydanozu, üçüncüsüne de domates salçası ve biber karıştırın. Pasta yapımında kullanılan kanallı bir torbayla yumurta beyazlarının içine sıkın. Salatalık yapraklarıyla süslediğiniz bir tabak içinde ikram edin.