Malzemeler:
- 5 büyük marul veya kıvırcık salata yaprağı
- 3 katı yumurta
- 25 gr yumuşak margarin veya tereyağıHazırlanışı:Marulların
sert kısımlarını kesip ayırdıktan sonra yıkayın. Yumurtaları doğrayıp,
bir kaseye koyun, 25 gr margarin ve peyniri ekleyin. Bir çatalla ezerek
yumuşak bir ezme haline getirin. Eğer çok sertse karışıma biraz daha
margarin ekleyin. 1 marul
yaprağını tezgahın üstüne serin ve ortasına 1 yemek kaşığı yumurta
karışımını koyun. Karışımı kenarlara yayın. Yaprağın kesilmiş kenarından
başlayarak sıkıca sarın. Sarmaları şeffaf filmle tekrar sıkıca sarın.
Geri kalan marulları da aynı şekilde sarıp geceden buzdolabında tutun.
Servis ederken sarmaları şeffaf filmden çıkartıp bıçakla 2.5 cm kesin ve
servis yapın.