Salçası:
200 gr kemiksiz sığır eti
2 çorba kaşığı margarin
1 soğan (büyük)
3 domates (büyük)
3 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı gravyer rendesi
Hamuru:
4 kahve fincanı un
4 yumurtanın sarısı
3/4 kahve fincanı süt
İçi:
200 gr pişmiş et
1 çorba kaşığı margarin
1/2 kahve fincanı un
1 bardak süt
1 kahve fincanı gravyer rendesi
1 yumurtanın akı
1/2 kahve fincanı etin piştiği salça
SALÇASI: Bir kuşaneye ölçülere göre margarin konularak kızdırılır, içersine kuşbaşı sığır
eti konur, iyice kavrulur. Soğan küçük küçük doğranarak ete ilâve
edilir ve yeniden kavrulur. Soğanlar ölünce buna kabukları ve
çeki.dekleri çıkarılıp, küçük küçük doğranmış domatesler karıştırılarak tuz serpilir ve domatesler
salça gibi olunca, kuşaneye sıcak su konur. Kapağı kapatılır ve 2,5
saat pişirilir. Kuşane ateşten indirilerek soğutulur. Yemek soğuyunca,
kuşanedekilerin hepsi et makinesinde çekilir ve bir tarafa bırakılır.
İÇİ: Yeniden bir kuşane alınır ve içersine ölçülere göre margarin ile un konularak 2 dakika kavrulduktan sonra içersine sıcak süt, tuz konulur ve karıştırılarak süt una yedirilir. 8-10 dakika daha pişirildikten sonar ateşten indirilir, yumurta akı, karabiber ve rendelenmiş gravyer peyniri, etin salçası ve kıyma halindeki etler ilâve edilir, iyice karıştırılır ve bir tarafa bırakılır.
HAMURU: ölçülere göre un alınarak elenir, ortası çukurca açılarak buraya yumurtaların sarısı, süt
ve tuz konularak iyice karıştırılarak yoğrulur. Hamur, ıslak bir beze
sarılarak bir saat dinlendirilir. Bu süre dolunca, un tahtasının üzerine
un serpilerek hamur açılır. Açılan hamurlardört köşe kesilir içten fıstık
kadar kıymalar doldurulur, kapatılır ve bir tencerede tuzlu su
kaynatılarak kesilmiş olan hamurlar bu tencereye boşaltılır. 5 dakika
haşlanır ve yumuşayınca süzgeçle süzülür, servis tabağına yayılır ve
üzerlerine erimiş tereyağ ile salçanın artan kısmı dökülür. Yanında
gravyer peyniri (rendelenmiş) olduğu halde soğumadan servis yapılır.