Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 İTALYAN BÖREĞİ Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İTALYAN BÖREĞİ Tarifi Empty
MesajKonu: İTALYAN BÖREĞİ Tarifi   İTALYAN BÖREĞİ Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:12 pm

Salçası:

200 gr kemiksiz sığır eti

2 çorba kaşığı margarin

1 soğan (büyük)

3 domates (büyük)

3 bardak su

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

Üzerine:

2 çorba kaşığı margarin

1 kahve fincanı gravyer rendesi

Hamuru:

4 kahve fincanı un

4 yumurtanın sarısı

3/4 kahve fincanı süt

İçi:

200 gr pişmiş et

1 çorba kaşığı margarin

1/2 kahve fincanı un

1 bardak süt

1 kahve fincanı gravyer rendesi

1 yumurtanın akı

1/2 kahve fincanı etin piştiği salça



SALÇASI: Bir kuşaneye ölçülere göre margarin konularak kızdırılır, içersine kuşbaşı sığır
eti konur, iyice kavrulur. Soğan küçük küçük doğranarak ete ilâve
edilir ve yeniden kavrulur. Soğanlar ölünce buna kabukları ve
çeki.dekleri çıkarılıp, küçük küçük doğranmış domatesler karıştırılarak tuz serpilir ve domatesler
salça gibi olunca, kuşaneye sıcak su konur. Kapağı kapatılır ve 2,5
saat pişirilir. Kuşane ateşten indirilerek soğutulur. Yemek soğuyunca,
kuşanedekilerin hepsi et makinesinde çekilir ve bir tarafa bırakılır.



İÇİ: Yeniden bir kuşane alınır ve içersine ölçülere göre margarin ile un konularak 2 dakika kavrulduktan sonra içersine sıcak süt, tuz konulur ve karıştırılarak süt una yedirilir. 8-10 dakika daha pişirildikten sonar ateşten indirilir, yumurta akı, karabiber ve rendelenmiş gravyer peyniri, etin salçası ve kıyma halindeki etler ilâve edilir, iyice karıştırılır ve bir tarafa bırakılır.



HAMURU: ölçülere göre un alınarak elenir, ortası çukurca açılarak buraya yumurtaların sarısı, süt
ve tuz konularak iyice karıştırılarak yoğrulur. Hamur, ıslak bir beze
sarılarak bir saat dinlendirilir. Bu süre dolunca, un tahtasının üzerine
un serpilerek hamur açılır. Açılan hamurlardört köşe kesilir içten fıstık
kadar kıymalar doldurulur, kapatılır ve bir tencerede tuzlu su
kaynatılarak kesilmiş olan hamurlar bu tencereye boşaltılır. 5 dakika
haşlanır ve yumuşayınca süzgeçle süzülür, servis tabağına yayılır ve
üzerlerine erimiş tereyağ ile salçanın artan kısmı dökülür. Yanında
gravyer peyniri (rendelenmiş) olduğu halde soğumadan servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
İTALYAN BÖREĞİ Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İTALYAN USULÜ POĞAÇA Tarifi
» İTALYAN PİLAVI Tarifi
» İtalyan usulü biftek Tarifi
» İTALYAN SALATASI Tarifi
» İtalyan Sandviçi Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: