Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 SOMON HAŞLAMA Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

SOMON HAŞLAMA Tarifi Empty
MesajKonu: SOMON HAŞLAMA Tarifi   SOMON HAŞLAMA Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:51 pm

1 somon (yaklaşık 2 kg, temizlenmiş)

16 su bardağı sebze suyu

Süsleme için:

125 g ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince kıyılmış)

1 beyaz turp (yaklaşık 250 g, kabuğu soyulup, ince şeritler halinde doğranmış)

1 kırmızı erik (çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş)



Sebze suyunu bir tencereye koyun.
Somonu soğuk su altında yıkayıp, iki kat edilmiş tülbente sardıktan
sonra, tülbenti iki uçtan düğümleyin ve açılmaması için, 2 - 3 yerinden
iplikle bağlayın.

Tülbentin düğümlenmiş uçlarından tutarak, balığı sebze suyunun içine
yatırın. Sonra tencereyi orta ateşe oturtup, su tıkırdamaya başlayınca
tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısıp, balığı 8 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Sonra balığı
mutfak tezgâhına çıkarıp, bağladığınız iplikleri kesip atarak, düğümleri
açın. Tülbenti açıp, balığın göğüs bölgesindeki bütün yüzgeçlerini
keserek atın. Sonra derisini sırt ve karın çizgisi boyunca kuyruktan başa kadar kesip, çıkararak atın.

Balığı parçalanmamasına dikkat ederek ve derisi alınmış yanı alta gelecek biçimde bir servis tabağına yerleştirip, öbür yüzünün derisini de aynı biçimde alarak atın.

Ispanaklar ve turp şeritlerini karıştırıp, balığın çevresine döşeyin. Kırmızı erik dilimleriyle süsleyip, yanında sevdiğiniz soslardan biri ya da birkaçıyla servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
SOMON HAŞLAMA Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Somon terrine Tarifi
» Somon Tartar Tarifi
» Somon Izgara tarifi
» Izgara Somon tarifi
» Marine Edilmiş Somon Balığı Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: