Alüvayo, sığırın bel
kemiğinin iki tarafındaki etlerdir. Bunlardan iyi bir parça alıp
kemiğiyle sinirini çıkardıktan sonra büküp iple sıkıca bağlayınız. Bir
tencereye birkaç parça havuç, 1 çentilmiş soğan, defne, 1 diş sarımsak
koyup eti, üzerine yatırınız. Sadeyağ koyduktan sonra 1 kepçe su
koyarak ateşe sürünüz. İlk kaynamada tencereyi çekip tuzunu ekip,
kapayıp orta ateşe sürünüz. Bir saat geçince açıp eti çevirip yine
kapayıp bırakınız. İki saat sonra indirip eti alıp, sicimi çözüp düzgünce kesip tabağa koyunuz. Kenarına istenilen püreyi garni ediniz. Sonra suyunu süzüp yağını tekrar ateşte çevirip peltelendirerek etin üstüne döküp servis yapınız.