Malzemeler
1 1/2 su bardağı mayonez
2 diş sarmısak dövülmüş
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)
Yemeğin Tarifi
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta
sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin.
Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu
malzemeye yedirin.
Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra
süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin.
Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una
bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın.
Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan
zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki
yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis et