(4 Kişilik)
Malzemeler
4 orta boy temizlenmiş, uskumru
Tuz ve karabiber
1 1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
Yemeğin Tarifi
Balıkları durulayıp kurulayın. Keskin bir bıçakla balıkların her iki yanlarım da çaprazlamasına çizin.
Izgarayı
ısıtın. Balıkların içini dışım tuz ve biberle tatlandırın. İçlerini
biraz limon suyuyla ıslatın. Üstlerine kimyon ve birkaç yemek kaşığı
limon suyu serpiştirin.
Balıkları, bir kez alt üst ederek 10
dak. ızgarada pişirin. Bu arada zaman zaman üstlerine limon suyu
serpiştirin. Dilerseniz pişme sırasında bir miktar daha kimyon
kullanabilirsiniz. Balıkları bekletmeden sıcak olarak servis yapın.
HAZIRLAMA: Balıkçıdan balıkları temizlemesini ve kafalarım ayırmasını isteyin.
ALTERNATİF: Uskumru yerine benzer herhangi başka bir balık kullanabilirsiniz.
EKONOMİ: Balıkçıdan
varsa balığın yumurtalarım ayırmasını söyleyin. 2 kişi için lezzetli
bir kahvaltı veya öğle yemeği olabilir. Yumurtaları durulayıp
kurulayın. Tuz ve biberlenmiş una batırıp 1-2 dak. tereyağında
kızartıp yağlanmış tost ekmeği üstünde servis yapın.
SERViS ÖNERİSİ: Limon dilemleri ve maydanozla süsleyin, tereyağlanmış kepek ekmeği ve yeşil salata ile servis yapın.