Vişneli Kaz (Fransa)
MALZEME
Hamur:
400 g un,
tuz,
4 yumurta,
4 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 tutam safran,
açmak için un 350 g ağırlığında,
3 adet kaz göğüsü (derisi üzerinde olsun),
tuz,
karabiber,
2-3 çorba kaşığı tereyağı,
600 g kabak,
2 soğan,
350 g krema,
200 g süt,
1-2 tatlı kaşığı taze misk otu,
1-2 çorba kaşığı sirke,
2 tatlı kaşığı çam balı,
1 küçük kavanoz vişne kompostosu
1.
Unu, yarım tatlı kaşığı tuz ile hamur tahtasının üstüne koyun,
ortasında çukur açın. Yumurtaları, yağı ve safranı çukurun içine koyun
ve hafif karıştırın.
2. Bütün malzemeleri bir çatal ile karıştırarak
dıştan içe doğru halledin ve elle 5 dakika yoğurun. Hamuru 30 dakika
dinlendirin.
3. Hamuru unlu zemin üstünde incecik açın, rulo
şeklinde sarın ve şerit halinde kesin. Şeritleri topak halinde bir
tepsinin üstüne koyun, en azından 30 dakika kurumaya bırakın.
4.
Fırını 150 derecede ısıtın. Etleri yıkayarak kurulayın, derilerini
baklava şeklinde çizin, tuz ve biber sürün, derisi aşağıda olmak üzere
soğuk bir tavanın içine yatırın ve etleri altlı üstlü olarak orta
hararette kıtır kıtır kızartın. Etleri tavadan çıkartın, tavadaki yağı
alın ve saklayın.
5. Etleri tereyağlı yaldız folyoya sarın. Fırında 15-20 dakika kızartın, içi hafif pembe olmalı.
6. Kabakları ayıklayarak yıkayın, 5 - 6 cm uzunluğunda, yarım cm kalınlığında şeritler kesin.
7.
Soğanları ince kıyın, 1-2 çorba kaşığı yağda hafif kavurun, krema ve
süt ilave ederek suyunu çektirin. Tuz, karabiber, misk otu, sirke ve bal
ile tatlandırın.
8. Vişneleri bir süzgece dökün, sularını bir kapta
toplayın. Erişteleri dişe gelecek şekilde kaynar tuzlu suda haşlayın.
Kabakları 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin, tuzunu ve biberini
ayarlayın.
9. Vişneleri sosun içinde ısıtın. Eti dilimleyin. Eti, erişteyi ve kabakları dekoratif bir şekilde tabaklara dizin.
afiyet olsun