Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Vişneli Çörek Tarifi Salı Şub. 01, 2011 7:26 pm | |
| Malzemeler 15 gr bira mayası 1/3 Su bardağı ılık süt 3 Su bardağı un 1 Su bardağı tozşeker 2 Adet yumurta 50 gr tereyağı 2 Su bardağı ayıklanmış vişne 1 Adet yumurta sarısı Bir tutam tuz Hazırlanışı
- Bira mayasını ılık sütte eritin.
- Maya eridikten sonra, 1 su bardağı unu üzerine ilave edin.
- Katı bir hamur yapın.
- Üzerini bir peçeteyle örtüp, ılık bir yerde yarım saat bekletin.
- Kalan unu, şeker, 2 adet yumurta, tereyağı ve tuzu karıştırın.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp, bu karışımın üzerine koyup, yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamurdan da küçük parçalar koparın.
- İçlerine vişneler koyup, hamuru kapatın.
- Dilediğiniz bir şekil verip, yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun.
- Çörekleri bu şekilde bekletin.
- Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Vişneli Çörek yemeği tarifi | |
|