Fransız Bohçası
2 adet yufka
1 kg dana eti
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3 su bardağı su
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Kemiksiz
et tencereye konur, üzerine soğan, maydanoz ve su konur. Et yumuşayana
kadar pişirilir. En son tuz ve karabiber katılır. Et sudan alınır,
soğuyunca lime lime parçalara ayrılır. Soğuyan et suyuna yumurtalar
kırılır. Uygun büyüklükte fırın kabı yağlanır. Üzerine kenarlardan
sarkıtarak ilk yufka konur. Az yağlandıktan sonra İkinci yufkanın yarısı
buruşturarak konur. 7-8 kaşık yumurtalı etsuyu gezdirilir. Üzerine etin
yarısı yerleştirildikten sonra biraz daha yumurtalı et suyu gezdirilir.
Etin kalanı yerleştirilir. Kalan et suyu gezdirilir. Yarım yufka
buruşturarak konur. Üzerine zeytinyağı sürülür. Alttan sarkan yufka
düzgün bir şekide üzerine toplanır. Kalan zeytinyağı sürülür. Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
afiyet olsun.