Malzemeler : • 4 soğan (ince doğranmış)
• 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin
• 50 g rendelenmiş peynir
• 1,5 litre su
• Tuz ve karabiber
• 4 dilim ekmek
• Sıvı yağ (kızartmak için)
•
2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu Hazırlanışı :Küçük küçük doğranmış
soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun. Ateşten alın ve
biraz soğutun. Üzerlerine 1,5 litre soğuk su dökün. Tuz ve karabiberi
koyun. Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın.
5
dakika pişirin. Basıncı yavaş yavaş düşürün. Karışımı, biraz suyla
karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun. kızartma
tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın. Her bir dilimi dörde bölün.
Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine
çorbayı boşaltın. Rende peyniri serpin. Çorba kasesini sıcak fırında
birkaç dakika ısıtın ve servis yapın.
afiyet olsun.