Malzemeler
8 kişilik
5 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 paket 80'er gram bitter çikolata
500 ml. krema
3/4 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yaprak jelatin+1,5 su çay bardağı soğuk su
Üzerine: Krem şanti
Hazırlanışı
Çikolatayı rendeleyelim. Jelatinleri
yumuşaması için soğuk suda bekletelim. Yumurta sarılarını toz şekerle
birlikte bir kapta çırpalım. Süt, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı bir
tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar bekletip ocaktan alalım.
Şekerli yumurtalara, sıcak çikolatalı sütü yavaş yavaş karıştırarak
ekleyelim. Karışımı tekrar ateşe oturtup sürekli karıştıralım. Koyulaşıp
kaşıktan ağır ağır akana kadar pişirelim ve ocaktan alalım. Yumuşayan
jelatinleri sıcak karışıma ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Karışımı
ince bir süzgeçten geçirelim. Ara sıra karıştırarak soğutalım. Kalıpları
badem yağı ile yağlayalım. Kremayı çırparak kabartalım ve soğuyan
bavaruaza ekleyip karıştıralım. Karışımı kalıplara paylaştıralım.
Buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Kalıpları ters çevirip servis
tabaklarına çıkartalım. Krem şanti ile süsleyip servis yapalım. Afiyet
olsun.