Malzemeler
1 çay kaşığı toz nescafe
100 gr. sütsüz çikolata
4 yumurta sarısı
60 gr. toz şeker
4 dl krem şanti
Tuz
Hazırlanışı
Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü
eritin. Krem şantiyi ilave edin ve karıştırın. Bir kasede yumurta
sarılarını 20 gr. toz şekerle iyice çırpın. Erimiş çikolatayı yavaş
yavaş kremaya karıştırın. Kremayı 2 dl.lik kalıplara dökün. Bir fırın
tepsisinin 3te ikisini kaynar suyla doldun. Kremayı koyduğunuz
kalıpları tepsiye yerleştirin ve 160 dereceye ayarlanmış ve önceden
ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kalıpları tepsiden alın, soğuduktan
sonra buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Kalan toz şekeri toz nescafe
ile havanda dövün. Kremaların üzerine serpin. Karamelleşmesi için
fırının grill bölümünü ısıtın ve şekerin pembemsi bir renk almasını
bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.