Malzemeler
Pandispanya için
4 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
2.5 kahve fincanı un
1.5 çorba kaşığı sıvı yağ
1.5 çorba kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı vanilya
Kreması için
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Çikolata için
150 gr. beyaz çikolata
1 kahve fincanı süt
Ara kat için
125 gr. dondurulmuş frambuaz
Dilediğiniz meyveler
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
veya fındık
Hazırlanışı
Pandispanya için yumurta ve şekeri köpürene
kadar karıştırın.Diğer malzemeleride ilave edip mikserle çırpın.Fırın
tepsisine yağlı kağıt serin.Pandispanya hamurunu üzerine dökün.180
derecede ısıtılmış fırında 30-40 dk. pişirin.Fırın kapatınca kapağını
açmadan soğumaya bırakın.
Pastanın kreması için margarin haricindekileri pişirerek muhelebi
kıvamına getirin.Pişince içine margarinide katın ve karıştırın.
Diğer tarafta sütün yarısı ile çikolatanın yarısını benmari usulü eritin.
Frambuazı çözdürün.Pandispanyayı ikiye bölün.Alt kısmını 5-6
çorba kaşığı süt ile ıslatın.Üzerine erittiğiniz sütlü çikolatanın
birazını gezdirin.Sonra muhallebi ile kaplayın.Frambuazları yayın.Ceviz
ve fındığıda serpin.Son olarak tekrar çikolatalı sütlü karışımı
dökün.Pastanın üst kısmınıda üzerine koyun.5-6 saat buzdolabında
bekletin.Çıkınca diğer yarım çikolata ve sütüde gene eritip pastanızı
kaplayın.Üzerine dilediğiniz gibi süsleme yaabilirsiniz.
Not: Benmari usulü yani kaynar su içindeki bir kaba çikolata ve sütü koyarak eritme şekli.