Malzemeler
4 kişilik
4 büyük armut
1 kare sade çikolata
1 su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstık
Hazırlanışı
Armutları yıkayıp kabuklarını soyalım.
Çekirdek kısımlarını sebze oyacağı ile çıkaralım. Kararmamaları için
limonlu suda bekletelim. Kuru üzümü yumuşaması için ılık suda bekletip
süzelim. Cevizleri ufalayıp üzümle karıştıralım. Armutların içini
cevizli karışımla dolduralım. Armutları fırın kalıbına dizelim. Şekerli
suyu ilave edelim. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında
armutlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çikolatayı benmari usulü
eritelim. Armutlar soğuyunca servis tabağına alıp üzerlerine çikolata
sosu dökelim. Şam fıstıkla süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.