Kış Türlüsü
Malzemeler
1 Adet kereviz
1 Adet kabak
15 Adet taze fasulye
3 Adet domates
1 Adet pırasa
4 Adet patates
300 Gr kuşbaşı kuzu eti
4 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
4 Su bardağı su
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Bir
tencerede yağı eritip içine, et ve ince doğranmış soğanı koyup
pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesleri
rendeleyip soğanlarla birlikte biraz kavurun. Yıkayıp soyduğumuz
kereviz, kabak, taze fasulye, pırasa ve patatesleri küçük küçük
doğrayınız. Soğanların içine atıp birkaç kez tahta kaşıkla karıştın.
İçine tuz ilave edip sebzelerin renkleri hafif değişene kadar sote edin.
Hazırladığınız 4 su bardağı suyu üstüne dökün, tencerenin kapağını
kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.