Malzemeler 1 paket arpa şehriye Yarım kg soğan 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 250 gram ayıklanmış karides 250 gram haşlanmış ahtapot 10 adet iç midye 1 su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın Tuz Yeteri kadar sıcak su
DENİZ MAHSÜLLÜ PİLAV TARİFİ Kuru ve taze soğanı incecik kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın. Arpa şehriyeyi ekleyip kavurun. Soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Karides, ahtapot ve midyeleri ekleyip karıştırın. Karışımın üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynayana kadar hızlı, suyunu çekene kadar da kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra baharat ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Ilık olarak servis yapın.