Malzemeler:
4 kişi için
3 adet orta boy soyulmuş patates
250 gr muhtelif balık filetosu
1 adet ince zar biçiminde doğranmış dolmalık biber
1 küçük soğan ince doğranmış
1/2 diş sarımsak
1 tutam karabiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
az hindistan cevizi
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı rende gravyer
4 yumurtanın beyazı
4 yumurtanın sarısı
2 kahve fincanı beyaz şarap
Yapilisi:
Balıkları
küçük zar biçiminde doğrayın. Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırın
soğanı ve biberi ilave edip 1-2 dakika kavurup balıkları, biberi, tuzu
ve beyaz şarabı ilave edin.
Kapağını kapatıp ağır ateşte 7-8 dakika pişirip ateşten alın.
Bir süzgece boşaltıp suyunu tekrar tenceresine koyarak içinde çok az bir miktar kalıncaya kadar kaynatarak çektirin.
Ateşten alıp muhafaza edin.
Patatesi
temizleyip dörde bölün. 20-30 dakika haşlayıp süzdürün, karıştırmadan
bir kalburdan geçirip tenceredeki çektirdiğiniz balık suyunun içine
koyun.
Balığı ve yumurta sarılarını,hindistan cevizini ilave edip bir kaşıkla iyice karıştırın.
Yumurta
beyazını bir çırpma teli ile çırparak koyu bir köpük gibi iyice
kabartın. Bir kevgirle karıştırarak patatesli balığın içerisine yedirin.
4 adet birer kişilik sufle güvecinin içlerini tamamen yağlayıp
içlerine galeta tozu serpin. Sufle harcını ağız hizalarına kadar
doldurup iyice kabarıp renk alıncaya kadar hızlı ateşli fırında 15-20
dakika pişirip servis edin