KABAK EKŞİSİ (Malatya)
6 adet kabak
6 adet sivri biber
çorba kaşığı
margarin
1 adet soğan
100 gram kıyma
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı erik ekşisi
1 dal maydanoz
Bir miktar su
Tuz ve karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kabak
ve biberlerin içini çıkarın. Sıvı yağda kızartın. Margarini tencereye
alıp, eritin. Yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı tencereye ahp,
kavurun. Salça ve yıkanmış pirinci de koyup, kavurmaya devam edin.
Hazırladığınız harcı başka bir tencerede kaynatın, içine 1 tatlı kaşığı
pekmez ve 1 tatlı kaşığı erik ekşisi ilave edin. Bir tutam karabiber ve
kıyılmış maydanoz ekleyip, kaynatın. Hazırladığınız harcı, kızarmış
kabak ve biberlerin içine doldurun. Kalan salça ve suyu karıştırıp,
yemeğin üzerine dökün. 10-15 dakika daha pişirip, servis yapın.