Malzemeler
2 bardak pilavlık iri bulgur
2 yeşil biber ince doğranmış
1 kuru soğan yemeklik doğranmış
1 adet domates, soyulup doğranmış
1 büyük patates küp doğranmış
2 kaşık sıvı yağ
3 bardak sıcak su
Tuz
HazırlanışıSoğanı
sıvıyağda iyice sote edin. Biberleri ekleyip sote etmeye devam edin.
Patatesleri ekleyip bir kaç kez karıştırın tencerenin kapağını kapayıp
bir iki dakika papateslerin yumuşamasını sağlayın hemen domatesleri
ekleyip çevirin. Bulguru ilave edip karıştırın sıcak suyu/tavuk yada et
suyu gezdirip kısık ateşte bulgur suyu çekene dek pişirin.
Sebzeli Et haşlama Malzemeler1 kg kemiksiz dana eti
1 bardak bezelye
1 bardak küp doğranmış havuç
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı Etleri
büyük parçalar halinde doğrayıp düdüklü tencereye koyun 2 su bardağı su
tuz ve karabiber ekleyip kaynadıktan sonra 5 dk pişirip altını kapatın
oda sıcaklığına gelip kapağını açtıktan sonra bezelye ve havuçları da
ekleyip 10 dk yahut sebzeler yumuşayıncaya dek kapağını kapamadan
pişirin