Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Muzlu Bademli Kek Tarifi Salı Şub. 01, 2011 10:00 pm | |
| Malzemeler 5 Adet yumurta 5 Çorba kaşığı tozşeker Yarım paket tozşeker Yarım paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 5 Çorba kaşığı un 2/3 su bardağı badem Keki ıslatmak için: Yarım su ardağı süt 2 Çorba kaşığı tozşeker Kreması için: 1 Paket pasta kreması 1.5 su bardağı süt 2 Adet muz Yarım çay bardağı file badem 1 Tatlı kaşığı bal Hazırlanışı
- Bir kaba karıştırdığınız 5 adet yumurtanın üzerine 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
- Kısık ateşte çok hızlı karıştırın.
- Ateşten alıp, vanilya, kabartma tozu ve ilave edip, karıştırın.
- Son olarak kabuğunu soyup, çok ince kıydığınız bademleri ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Derin bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Yarım su bardağı süte 2 çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.
- Kek pişince fırından çıkarıp, üzerine şekerli sütü gezdirin ve soğumaya bırakın.
- Diğer taraftan hazır pasta kremasını bir buçuk su bardağı sütle çırpın.
- Soğuyan keki enlemesine ikiye bölün.
- Arasına kremanın bir kısmını sürün.
- 1 Adet dilimlenmiş muzu kremanın üstüne sıralayın.
- Diğer kek parçasını üzerine kapatın.
- Kekin her tarafını kalan kremayla sıvayın.
- Servis yapmadan önce diğer muzu dilimleyip, kekin üzerine yerleştirin.
- File bademi serpiştirin.
- En üste bal gezdirip, servis yapın.
Muzlu Bademli Kek yemeği tarifi | |
|