Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Portakallı Pasta Tarifi Salı Şub. 01, 2011 9:02 pm | |
| Malzemeler 1 Adet hazır pandispanya 1 Çay bardağı portakal suyu 1 Paket krem şanti 1 Su bardağı soğuk süt 1 Adet portakal 8 Adet kakaolu bisküvi Üzerine : 1 Çay bardağı pudra şekeri Üzerine : 1 Çorba kaşığı ince kıyılmış fındık Portakal dilimleri Hazırlanışı
- Öncelikle hazır pandispanyayı düz bir zemin üzerine koyun.
- Her iki katına da portakal suyu sürün.
- Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle 5-6 dakika çırpın.
- Buzdolabına alıp, biraz dondurun.
- Bu arada portakalın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve püre haline getirin.
- Kakaolu bisküvileri de havanda iyice dövüp, portakal ğüresi ile karıştırın.
- Dolaptan aldığınız krem şantiye portakallı karışımı ekleyip, iyice çırpın.
- Daha sonra pandispanyanın bir katına sürün.
- Üzerine diğer pandispanyayı kapatın.
- En üste pudra şekeri serpin.
- Portakal dilimleri ve ince kıyılmış fındık ile süsleyip, servis yapın.
Portakallı Pasta yemeği tarifi | |
|