Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Portakallı Tart tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Portakallı Tart tarifi Empty
MesajKonu: Portakallı Tart tarifi   Portakallı Tart tarifi Icon_minitimePtsi Şub. 14, 2011 6:04 pm

Portakallı Tart tarifi Tart-elma

Malzemeler


HAMUR İÇİN



250 gr un



175 gr margarin



2 çorba kaşığı tozşeker



Bir tutam tuz



3 çorba kaşığı portakal suyu



50 gr rendelenmiş çikolata



PORTAKAL KREMASI



6 yumurta sarısı



125 gr tozşeker



2 portakalın suyu



1 çorba kaşığı nişasta



250 gr margarin



Bir portakalın kabuğu



AYRICA



Bir miktar yağ



Bir miktar un



25 gr eritilmiş margarin





Hazırlanışı

1. Hamur malzemelerini bir kasede karıştırıp
pütürsüz bir hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Ardından folyoya sarıp
1 saat buzdolabında bekletin.


2. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp içine un serpin. Fırını 200
dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru unlanmış bir zeminde fırın
kabının büyüklüğünde açın. Hamuru kaba yerleştirip üzerine margarin
sürün. Kenar kısımlarını yükseltin. Fırına verip 35 dakika kadar
pişirin.


3. Kek piştikten sonra fırından alın.


4. Yumurta sarısı, tozşeker ve portakal suyunu bir kasede çırpın.
Nişastayı ekleyin. Margarini küçük parçalar halinde portakal kabuğu ile
birlikte ilave edin. Karışımı benmari usulü pişirerek koyu bir krema
haline getirin.


5. Kremayı soğutup hamurun içine dökün. 15 dakika buzdolabında bekletin.


6. Süsleme için kremanın kenar kısımlarına tüpte çikolata ile bir
bordür oluşturabilirsiniz. Ya da 5 yumurta akı, bir tutam tuz, bir
portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu ve 200 gr tozşekeri çırparak
karışımı bir sıkma torbasına doldurun. Karışımı kremanın üzerine sıkıp
fırına verin. 5 - 8 dakika kadar pişirip pudraşekeri ile süsleyip servis
yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Portakallı Tart tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Meyveli Tart tarifi
» ÇİKOLATALI TART TARİFİ
» Portakallı Irmik Tatlısı tarifi
» BADEMLİ PORTAKALLI PELTE TARİFİ
» Portakallı Pasta Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: