Malzemeler
HAMUR İÇİN
250 gr un
175 gr margarin
2 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
3 çorba kaşığı portakal suyu
50 gr rendelenmiş çikolata
PORTAKAL KREMASI
6 yumurta sarısı
125 gr tozşeker
2 portakalın suyu
1 çorba kaşığı nişasta
250 gr margarin
Bir portakalın kabuğu
AYRICA
Bir miktar yağ
Bir miktar un
25 gr eritilmiş margarin
Hazırlanışı
1. Hamur malzemelerini bir kasede karıştırıp
pütürsüz bir hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Ardından folyoya sarıp
1 saat buzdolabında bekletin.
2. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp içine un serpin. Fırını 200
dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru unlanmış bir zeminde fırın
kabının büyüklüğünde açın. Hamuru kaba yerleştirip üzerine margarin
sürün. Kenar kısımlarını yükseltin. Fırına verip 35 dakika kadar
pişirin.
3. Kek piştikten sonra fırından alın.
4. Yumurta sarısı, tozşeker ve portakal suyunu bir kasede çırpın.
Nişastayı ekleyin. Margarini küçük parçalar halinde portakal kabuğu ile
birlikte ilave edin. Karışımı benmari usulü pişirerek koyu bir krema
haline getirin.
5. Kremayı soğutup hamurun içine dökün. 15 dakika buzdolabında bekletin.
6. Süsleme için kremanın kenar kısımlarına tüpte çikolata ile bir
bordür oluşturabilirsiniz. Ya da 5 yumurta akı, bir tutam tuz, bir
portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu ve 200 gr tozşekeri çırparak
karışımı bir sıkma torbasına doldurun. Karışımı kremanın üzerine sıkıp
fırına verin. 5 - 8 dakika kadar pişirip pudraşekeri ile süsleyip servis
yapın