Pandispanya tarifinde de belirtildiği gibi katlı pastalar için olan pandispanyayı pişirip 3 kata kesin.
sürdürün. Hazırlanan şurubu ateşten alın ve tamamen soğumaya bırakın.
Portakal kabuğunu robotu döndürmeye yetecek kadar şurup ile birlikte robotun parçalayıcısından geçirip püre haline getirin.
Kremayı hazırlamak için çikolatayı iri parçalara kırarak, yağ ile birlikte benmaride eritin. Ateşten alın. Ilınınca içine birer birer yumurta sarılarını katıp hızlıca karıştırın. Yumurta aklarını ve şekeri temiz bir kapta çırpıcı ile hızlı devirde çırparak köpük haline getirin. Hazırladığınız köpüğü azar azar çikolata karışımına ekleyip spatula ile karıştırın.
Bir tepsiye veya kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Çemberini oturtun. Çemberin içine pandispanya katlarından birincisini koyun. Fırçanızı şurup ile ıslatın. Fırçanın ucunu pandispanyaya sürtmeden hafifçe dokundurarak, pandispanyanın nemlenmesini sağlayın. Üzerine püre halindeki portakal kabuğu şekerlemesinin yarısını serpiştirin. Kremanın yarısını döküp eşitçe yayın. İkinci pandispanya katını yerleştirin. Aynı işlemleri tekrarlayarak bu katı da döşeyin. Son katı kapatın. Pastanızı buzdolabında en az 4-5 saat (tercihen bir gece) bekletin. Çemberden çıkarın. Çikolata Plakaları tarifinde gösterilen çikolata plakaları ile süsleyip, dilimleyerek servis edin.
Not: Portakal şekerlemesini market ve pastanelerden temin edebilirsiniz. Portakal şekerlemesi ile beraber incir şekerlemesi de kullanabilirsiniz. Ayrıca portakal şekerlemesi yerine yaklaşık 200 gr. kestane şekeri kırığı kullanarak, Kestaneli Çikolatalı Pasta da hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
- Şurubu için: - 80 g (üçte bir su bardağı) toz şeker - 100 ml (yarım su bardağından biraz az) su - Bir portakalın kabuğunun şekerlemesi
- Kreması için: - 160 gr. (2 Tablet) Golden Bitter Çikolata - 60 gr. margarin veya tereyağı - 2 adet yumurta sarısı - 4 adet yumurta akı - 45 gr. (3 çorba kaşığı) toz şeker