Malzemeler
100 gr. sütlü çikolata, doğranmış
100 gr. bitter çikolata, doğranmış
200 gr. tereyağı
170 gr. un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şekerli vanilya
Tuz, bir tutam
300 gr. şeker
25 gr. kakao
3 adet yumurta
75 gr. yoğurt
Üzeri ve dolgusu için
200 gr. bitter çikolata, parçalara ayrılmış
100 gr. sütlü çikolata, küçük parçalar halinde doğranmış
300 ml. krema
Prenses badem, badem drajesi
Hazırlanışı
Fırını 160 °Cye ısıtın.
Sütlü çikolata, bitter çikolata ve tereyağını bir kaçarolada kısık
ateşte eritin. (Fazla ısıtmamaya dikkat edin) Bir kasede un, kabartma
tozu, vanilya, şeker, tuz ve kakaoyu bir araya getirin.
3 adet yumurtayı başka büyükçe bir karıştırma kabında çırpın.
Yoğurdu ekleyin. Erimiş çikolata karışımını da ekleyip kısaca
karıştırın. Son olarak unlu karışımı da ekleyip homojen bir hamur
karışımı elde edene kadar karıştırın. Hamuru 20 cm çapında kelepçeli
kalıba boşaltın. Fırında 1 saat kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız
keki tamamen soğutun. Kalıptan çıkartıp ikiye kesin.
Çikolatalı kaplamayı hazırlamak için kremayı bir kaçarolada kaynama
noktasına ulaşana kadar ısıtın. Bitter çikolatayı ekleyip spatula ile
karıştırarak kremaya tamamen yedirin. Çikolatalı kaplamayı oda
sıcaklığında 10-15 dakika kadar soğutun. Karışımın üçte birini kekin ilk
katı üzerine sürün, üzerine sütlü çikolata parçalarını yayın. İkinci
kek katını üzerine yerleştirip kalan çikolatalı kaplama karışımı ile
üzerini ve kenarlarını sıvayın. Badem drajeleri ile süsleyip servis
edin.