Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Milföy Pasta Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Milföy Pasta Tarifi Empty
MesajKonu: Milföy Pasta Tarifi   Milföy Pasta Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 9:01 pm

Malzemeler

4 Adet milföy hamuru

1 Adet yumurta

2 Çorba kaşığı çilek marmelatı

8 Adet küçük beze

1 Adet kivi

Karışık mevsim meyveleri

Kreması için :

4 Adet yumurta sarısı

Yarım su bardağı tozşeker

2 Çorba kaşığı kakao

3 Çorba kaşığı un

2 Tatlı kaşığı nişasta

1.5 su bardağı süt

125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin

1 Paket bitter çikolata

Milföy Pasta Tarifi 590_500

Hazırlanışı


  • Öncelikle kremayı hazırlayın.
  • Bunun için yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın.
  • Kakao, un ve nişastayı katın.
  • Yavaş yavaş sütü yedirin.
  • Kısık ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ateşten alınca margarinle karıştırın.
  • Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın
    ve soğumaya bırakın. (içi sıcak su dolu başla bir kabın içine oturtarak
    ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
  • Dondurulmuş milföy hamurlarını unlanmış tezgahın üzerinde kenarları üst üste gelecek biçimde yan yana dizin.
  • Buzlar çözülünce merdane yardımı ile açın.
  • Yaklaşık 28 santim büyüklüğünde bir daire kesin.
  • Kalan hamurdan da küçük kareler kesin.
  • Yumurtayı çırpın.
  • Yuvarlak kestiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisini koyun.
  • Hamurun kenarlarına kare biçiminde kestiğiniz küçük parçaları dizin.
  • Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.
  • Çatalla delikler açın.
  • Buzdolabında 20 dakika bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
  • Çilek marmelatını kısık ateşte ısıtın.
  • Hamurun üzerine fırçayla sürün.
  • Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun.
  • Pastanın üzerine sıkın.
  • Kivinin kabuklarını soyup, küçük küçük dilimleyin ve pastanın üzerine yerleştirin.
  • Üzerine dilimlediğiniz mevsim meyvelerinden yayın.
  • Bezeleri de pastaya yerleştirin.
  • Buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Dilimleyerek servis yapın.





Milföy Pasta yemeği tarifi





Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Milföy Pasta Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Çam Pasta Tarifi
» Sakızlı Pasta Tarifi
» Çilekli Pasta I Tarifi
» Portakallı Pasta Tarifi
» DUTLU PASTA TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Fransız Pasta Tarifleri-
Buraya geçin: