Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav |
,
http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age
|
| | Çam Pasta Tarifi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Çam Pasta Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:15 pm | |
| Malzemeler Keki için : 7 Adet yumurta 150 Gr tozşeker(3 kahve fincanı) 150 Gr un (3 kahve fincanı) 2 Çorba kaşığı kakao 1 Paket kabartma tozu Hazır çikolatalı veya vanilyalı kekle de yapabilirsiniz Kreması için : 400 Gr krem şanti 200 Gr sütsüz çikolata 100 Gr çikolata parçaları 2 Su bardağı süt Üzerine : 200 Gr dövülmüş antep fıstığı Dekore etmek için yılbaşı süsleri, pudra şekeri Hazırlanışı
- Şeker ve yumurtaları mikserle karıştırın, krema kıvamı aldığında elenmiş kabartma tozu, kakao ve unu ilave edip karıştırın.
- Yağlı kağıt döşenmiş kelepçeli bir kek kalıbına hazırladığınız hamuru dökün.
- 180 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 20-25 dakika pişirin.
- Keki fırından çıkardıktan sonra enine üç parçaya bölün.
- Kreması için 400 gr krem şantiyi 2 su bardağı sütle mikserde 5-10 dakika çırpın.
- Bu karışımdan 9-10 kaşık ayırıp bir kenara koyun.
- 200 gr sütsüz çikolatayı benmari usulü eritin (cezveyi içi
sıcak su dolu bir kabın içine oturtup kısık ateşte devamlı karıştırarak eritin).
- Krem şantiyle erittiğiniz çikolatayı güzelce karıştırın.
- Kekin ilk katına ilk önce şeketli su veya süt sürün.
- Şekerli su veya süt sürdüğünüz kekin üzerine kremanın yaklaşık üçte birini yayın.
- Kremanın üzerine çikolata parçalarından serpiştirin ve ikinci keki üzerine kapatın.
- Tekrar şekerli su veya süt sürün.
- Üzerine kremayı yayın ve tekrar çikolata parçaları serpiştirin.
- Son keki de kapatın ve çok az şekerli karışımdan sürün.
- Çam şeklini verebilmek için kremaladıktan sonra çam şeklinde kesin.
- Kenarlarını keskin bir bıçakla biçimlendirerek üçgen şekli verin.
- Artan parçalarla çamın gövdesini oluşturun.
- Çamın her tarafına ayırdığınız 9-10 kaşık krem şantiyi sürün.
- Her tarafı bembeyaz olduğunda üzerine ve kenarlarına elinizle çarparak dövülmüş antep fıstığını kaplayın.
- Bazı yerlerine budra şekeri serpin ve süsleyip buzdolabında dinlendirin.
- Dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
- NOT : Eğer hazır kek kullanıyorsanız yine aynı şekilde şekerli
su veya süy ile ıslatın, katlarına krema sürün, çikolata parçaları serpiştirin ve çam şelki verin.
Çam Pasta yemeği tarifi | |
| | | | Çam Pasta Tarifi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|