Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Limonlu Kivili Pasta Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:58 pm | |
| Malzemeler 1.5 Su bardağından biraz fazla un 200 gr tozşeker 500 gr margarin 1 Su bardağı süt 1 Adet yumurta 1 Paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 1 Su bardağı krem şanti İçi için : 4 Adet kivi 3 Adet limon 2 Adet limonun suyu 6 Çorba kaşığı nişasta 3 Su bardağı su 1 Çay bardağı tozşeker Hazırlanışı
- Şekeri, yumurtayı, margarini ve vanilyayı çırpın.
- Ardından elenmiş unu, sütü ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.
- 22 Santim çapındaki kenarları açılacak bir kek kalıbını yağlayın ve hamuru buna dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
- Kürdan batırarak pişip pişmediğine bakın.
- Pişen keki fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
- Soğuyunca enine 3 parçaya kesin.
- 2 Limonun suyunu sıkıp, 2.5 su bardağı su ve tozşekerle birlikte ocağa koyun.
- Karıştırarak şekeri eritin.
- Nişastayı yarım su bardağı su ile eritin.
- Serbet kaynamaya başladığında nişastalı suyu ilave edin.
- 5-6 Dakika daha karıştırın.
- Koyulaşmaya başlayınca ocaktan indirin.
- Karıştırarak soğutun.
- Bu arada kivileri soyup, küçük küçük doğrayın.
- Kivileri peltenin yarısı ile karıştırın.
- Kekin ilk katını kelepçeli kabın içine alın.
- Üzerine kivili karışımı koyun.
- Buzdolabında 10 dakika kadar donmasını bekleyin.
- Bu arada limonların ikisini dilimleyin ve üzerindeki zarları çıkarın.
- Kalan pelteyle karıştırın.
- Dolaptaki kalıbı alın ve ikinci kek katını koyup, üzerine limonlu pelteyi dökün.
- En üste üçüncü kek kalıbını koyup, 1-2 saat dolapta donmasını bekleyin.
- Pastayı alın ve kelepçeli kalıptan çıkarın.
- Üzerine krem şanti sürün ve kalan 1 adet limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın.
Limonlu Kivili Pasta yemeği tarifi | |
|