Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Çatlak Çörek Tarifi Salı Şub. 01, 2011 7:20 pm | |
| Malzemeler 250 gr margarin 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı yoğurt Yarım kahve fincanı sirke,tuz 1 Kahve fincanı maden suyu 1 Paket kabartma tozu 1 Adet yumurta Aldığı kadar un İçi için: 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 150 gr sucuk Üzrine: 1 Adet yumurtanın sarısı Susam Hazırlanışı
- Unu ekleyin.
- Margarini eritip soğutun.
- Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1
su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
- Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
- Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin.
- Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın.
- Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatın.Yuvarlak şekil verip,tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün.
- Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Çatlak Çörek yemeği tarifi | |
|