Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Salı Şub. 01, 2011 12:26 am | |
| Malzemeler 500 gr kavurmalık kuşbaşı et 20 Adet kuru patlıcan 4 Adet soğan 1 Çay bardağı sıvıyağ 2 Çorba kaşığı margarin 2 Çay bardağı pirinç 1 Çorba kaşığı salça 1 Çay kaşığı fesleğen 1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Yeteri kadar tuz, karabiber Hazırlanışı
- Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
- Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük
doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin.
- Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün.
- Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun.
- Tencereye yatık olarak dizin.
- Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.
- Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın.
- Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 30 Dakika dinlendirip, servis yapın.
- NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması yemeği tarifi | |
|