Konu: Ispanaklı İstiridye Paz Ocak 30, 2011 10:43 pm
Gereçler:
20-25 adet istiridye 500 gr ıspanak 1 kahve fincanı beyaz şarap 3 yemek kaşığı kıyılmış soğan
1 bardak taze krema Tuz-kar
Yapılışı:
1. İstiridyeleri ortalarından ikiye açıp, içsiz kabukları ayırın. 2. Ispanakların yapraklarını ayırıp yıkayın. Üstüne biraz tuz serperek kısık ateşte 7-8 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kıyın. 3. İstiridyeleri üst üste kapatarak bir kaba yerleştirin. Üzerine de şarabı döküp, daha önce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. 4. Kıyılmış soğanları bir kaba alın. Fırından çıkardığınız istiridyelerin kabukları içindeki suyu ve tepsideki sosu soğanın içine boşaltıp kısık ateşte 3/ 4 bardak suyu kalana dek kaynatın. Kıyılmış ıspanak, tuz ve karabiber karıtırın. 5. İstiridyelerin üzerine bu karışımdan bölüştürüp servis yapın.