Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Pasta Süsleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Pasta Süsleri  Empty
MesajKonu: Pasta Süsleri    Pasta Süsleri  Icon_minitimeC.tesi Ocak 29, 2011 1:18 pm









Pasta Süsleri  Pasta_susu



Pasta süslemelerinde kullanılan şekerlemeler; şeker ve glikozun veya sadece şekerin pişirilmesinden sonra sitrik asit, tartarik asit veya potasyum bitartarat ilave edilerek kestirilmesi sonucu oluşan hamura, üretilecek ürünün çeşidine göre süt, süt tozu, yağ ve aroma gibi maddelerin eklenmesi ve şekillendirilmesi sonucu elde edilen gıda maddeleridir.


Pasta Süsleri  Pasta_susu2

Şekerleme yapımında
kullanılan şeker; şeker kamışının ve şeker pancarının özel yöntemlerle
işlenerek rafine edilmesi ile elde edilir. Kullanılan bir diğer madde
ise mısır nişastasından
elde edilen ve özel bir yöntemle elde edilen glikozdur. Glikoz şekerin
kristalize olmasını önler, işlenmesini kolaylaştırarak, düzgün
şekillenmesine yardımcı olur.




Yenilebilir Parıltı Pulları

Değişik akasya ağacı türlerinden elde edilebilen bir tür sakızdan üretilen bu pulların en önemli özelliği erimemesidir (230oC'ye
kadar). Naneli sakızların içindeki mavi yeşil tanecikler de bu
bahsedilen pullardandır. Bir çok renk seçeneği vardır, ayrıca gıda
endüstrisinde daha başka alanlarda da kullanımı mevcuttur.


Mesela ekmek yapımında,
patates cipslerinde, içeceklerde, dondurmalarda, çikolatalarda ve
şekerlemelerde yenilebilir parıltı pulları kullanılır. Türkiye’de yeni
kullanılmaya başlanan bu pullar artık pasta malzemesi satan birçok
işletmede raflarda yer almaya başlamıştır.




Pasta Süsleri  Sus_sekerler

Süsleme Şekerleri

Süsleme şekerleri çeşitli şekillerde yapılabilmektedir. Yapımı normal şekerleme tarzında olup farklı renklere sahiptir.

Küçük çubuklar (jimmies),
minik yuvarlak toplar (non pareils), bebek objeleri, kalpler, çiçekler,
kelebekler, harfler, arabalar, sayılar ve hayvanlar gibi şekilleri
mevcuttur. Ayrıca bu tarz şekerlemeleri çikolatadan yapmak da mümkündür.





Pasta Süsleri  Metalik_drajeler

Metalik Drajeler (Arjantin Şekeri)

Bu tür dışı metal
görünümlü top şeklinde drajelerin içi her ne kadar şekerden yapılsa da,
dışındaki metal görünümü sağlamak için az miktar da olsa ağır metal
kullanılmaktadır. Bu yüzden pek çok ülkede yenilebilir kategorisinden
çıkarılmıştır. Sadece süsleme amaçlı kullanılmasına karar verilmiştir.




Yenilebilir İnciler

Pasta ve tatlılarda zarif
bir süsleme öğesi olarak kullanılan yenilebilir incilerin yapımında sert
şeker ve yenilebilir parıltı tozu kullanılmaktadır. Çeşitli boyutlarda
yapımı mevcuttur. Düğün pastalarının vazgeçilmez süslerindendir.




Pasta Süsleri  Sus_sekerler2

Kum Şeker ve Kristal Şeker

Kum şeker toz şekere
nazaran daha kalındır ve toz şekere göre daha geç erir. Kristal şeker
ise normal taneli kamış ve pancar şekerinden meydana gelmektedir. Taneli
olarak ya da preslenerek hazırlanır. İki çeşitte hem tat hem de renk
katmak amacıyla pastalarda kullanılır.




Tel Şeker

Kaynama sonucu giderek katılaşan ve ince tel şeklini alan bir tür süsleme şekeridir. Tel şeker suyun ve tartar kreminin
çatlama noktasındaki sertliğe ulaşana kadar ısıtılmasıyla elde
edilmektedir. Pasta ve çeşitli tatlılarda süsleme unsuru olarak
kullanılmaktadır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Pasta Süsleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Çam Pasta Tarifi
» Pasta Oyunları
» Kabaklı Pasta Tarifi
» Sakızlı Pasta Tarifi
» Kelebek Pasta Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Fransız Pasta Tarifleri-
Buraya geçin: