Malzemeler:
- 3 kabak
- 3 havuç
- dereotu
- 1 kutu mısır
- 1 kavanoz közlenmiş kırmızıbiber
- 1 kavanoz mantar
- 250 gr turşulu zeytin
Sosu İçin:
- 3 kaşık mayonez
- 3 kaşık yoğurt
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 diş sarımsak
- zeytinyağı
- 1 kaşık nane
- tuzHazırlanışı:Kabak
ve havuçları kibrit çöpü gibi doğrayın ve az sıvıyağda önce kabakları
sonra havuçları soteleyin. Mısırı ilave edin. Közlenmiş kırmızı biberi,
mantarı, turşulu zeytini, dereotunu doğrayıp sotelenen sebzelerle
karıştırın ve servis tabağına alın. Sos malzemelerinin hepsini ayrı b,r
kapta karıştırın ve salatanın üzerine döküp servis yapın.