Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 NOHUT EZMESİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

NOHUT EZMESİ  Empty
MesajKonu: NOHUT EZMESİ    NOHUT EZMESİ  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 8:13 pm

Fatih Devri Yemekleri - Topkapı Sarayı 1471

Prof. Süheyl Ünver




Malzemeler (4 porsiyon için)

Nohut (1 su bardağı) 200 gr.

Zeytinyağı (¼ su bardağı) 45 gr.

Çam fıstığı (1,5 çorba kaşığı) 25 gr.

Kuş üzümü (2 çorba kaşığı) 25 gr.

Tarçın (1 çay kaşığı) 10 gr.

Limon suyu (1 adet)

Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr.



Nohudu akşamdan ılık tuzlu suda ıslatın. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Nohudu haşlayıp süzün ve ezerek püre haline getirin. Diğer malzemeyi püre nohuda katıp karıştırın, istediğiniz şekli verip servise çıkartın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
NOHUT EZMESİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» NOHUT EZMESİ
» Nohut ve kuru fasulye ezmeSİ tarifi
» Ciğer Ezmesi tarifi
» Nohut tarifi
» NOHUT DÖĞMESİ TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Osmanlı Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: