Nohut
Malzemeler
2 Su bardağı nohut
Yarım kg kuşbaşı et
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet domates
2 Su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Akşamdan
ayıklayıp, yıkadığınız nohutları bol suda bekletin. Ertesi gün fazla
yumuşamadan bir miktar haşlayın. İnce ince doğranmış veya rendelenmiş
soğanları yağda kavurun. İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar
kavurun. Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz
domatesleri de ilave edip karıştırın. 2 su bardağı su ve nohutu
ekleyerek yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin.