Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 MEHİR (OSMANLI)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

MEHİR (OSMANLI)  Empty
MesajKonu: MEHİR (OSMANLI)    MEHİR (OSMANLI)  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 7:55 pm

Malzemeler: (6 kişilik)

6 su bardağı ayran

2 su bardağı aşurelik buğday (döğme)

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

1 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı nane

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı mısır

pul biber.



Yapılışı:

Döğme, nohut, kuru fasulye ve mısırı akşamdan suda ıslatın. İçinde beklettiğiniz suyu dökmeyin. Tüm malzemeyi bu suyla birlikte kaynatın. Buğday şiştikten sonra, et suyunu ve tuzu ilave edin. Kaynama suyundan biraz alıp, ayranın içine katın. Sonra ayranı kaynayan malzemeye ilave edin. Bir süre kaynadıktan sonra ateşten indirin. Çorbayı sofraya getirmeden önce, naneyi ve pul biberi tereyağında kavurun. Önce hazırladığınız bu sosu, sonra da ince doğranmış maydanozu çorbanın üzerine dökün.



Anadolu sofrasını, sımsıcak
bir tas çorba olmaksızın düşünmek mümkün mü? Mehir, ya da bir diğer
deyişle lebeniye çorbası Güneydoğu Anadolu’da yaşayan çeşitli
toplulukların, özellikle de Kürtlerin konuklarına ikram ettikleri
geleneksel bir bayram yemeği. Anadolu’da geniş bir coğrafyaya yayılan ve kimi yöresel farklılıklar da taşıyan bu çorba, ayran ve döğme gibi yerel mutfağın iki temel unsurunu aynı kapta biraraya getiriyor. Kuru fasulye ve nohut ise bu doyurucu çorbanın diğer tamamlaycıları
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
MEHİR (OSMANLI)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» OSMANLI ÇORBASI
» İÇ PİLAV (OSMANLI)
» OSMANLI YEMEKLERİ
» MIHLAMA (OSMANLI)
» ŞEYHMİLMUŞİ (OSMANLI)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Çorba Tarifleri-
Buraya geçin: