Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 İÇ PİLAV (OSMANLI)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İÇ PİLAV (OSMANLI)  Empty
MesajKonu: İÇ PİLAV (OSMANLI)    İÇ PİLAV (OSMANLI)  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 8:04 pm

4-6 kişilik Gerekli malzeme:

2 su bardağı pirinç

3 çorba kaşığı tereyağı

3.5 su bardağı et suyu

1 soğan,

4-5 kuru kayısı

1 kahve fincanı ayıklanmış badem

1 su bardağı haşlanmış kestane

1 çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı tozşeker

Tuz,

karabiber,

yenibahar



Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat bekletin. Kayısıları sıcak suda dinlendirin.

Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Pirinci ekleyip şeffafla-şıncaya kadar kavurun. Et suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kaynamaya bırakın. Kısık ateşte pişirin.

Soğanı rendeleyin. 1 kaşık tereyağını geniş bir tavada eritin. Rendelenmiş soğan ve bademleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kayısıları süzüp küçük küçük doğrayın ve bademli karışıma ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.

Haşlanmış kestaneleri dörde bölün. Pilava badem ve kayısılı karışımı ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ekleyip karıştırın, en son kestaneleri ekleyip ateşten alın. Tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatın ve demlendirin. Tahta kaşıkla fazla ezmeden harmanlayıp sıcak olarak servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
İÇ PİLAV (OSMANLI)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ETSİZ PİLAV (OSMANLI RAMAZAN)
» MEYVELİ PİLAV
»  HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
» HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
»  HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Osmanlı Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: