Aşçılık Programı Ülke ve dünya mutfaklarında çalışabilecek bilgi ve
beceriye, değişik ülkelerden meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek dil
gücüne, değişik mutfakların özelliklerine uygun yiyecek hazırlayabilecek
beceriye sahip, gerektiğinde bağımsız işyeri açıp yönetebilecek meslek
mensuplarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Öğrenim ve Giriş Koşulları
4702 Sayılı Kanun gereği, ÖSYM kılavuzunda belirtilen şartlarda bölüme
öncelikle meslek lisesi mezunlarının sınavsız geçiş hakkı vardır. ÖSS
puanı ile de bölüm tercih edilebilmektedir. ÖSS puanına göre öğrenci
yerleşebilmesi için meslek liselilerce kontenjanın doldurulmamış olması
gerekmektedir. Öğrenciler bölüme ÖSYM tarafından yerleştirilmekte;
herhangi bir şekilde okula başvurarak özel yerleştirme imkânı
bulunmamaktadır.
Mutfak uygulama dersleri aşçı üniforması ve araç gereçleri ile gerçekleştirilmektedir.
Kişisel Giyim - Kuşam Malzemeleri:
Beyaz aşçı ceketi, damalı pantolon, beyaz önlük, boyun fuları, aşçı kepi ve torşon (aşçı bezi).