GENEL BİLGİ
Aşçılık programı, lise öğreniminden sonra iki yıllık bir eğitim
sunmaktadır. Öğrenciler, ilgili meslek lisesi mezunları arasından
sınavsız olarak ve bunun yanında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme
Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile seçilmektedir.
Programa her yıl yaklaşık, 30 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, zorunlu
olan her dersi almak ve geçmek zorundadır. Aynı zamanda öğrencilerin
mezun olabilmek için, en az 2.00 ortalamayı sağlamaları gerekmektedir.
Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan
bir stajı tamamlaması da zorunludur.
AMAÇ
Aşçılık Bölümünün amacı, yiyecek ve içecek sektörü için kalifiye eleman
yetiştirmektir. Programın diğer amacı, yiyecek ve içecek sektörünün
ihtiyaçlarına göre, sektörün orta ve üst düzey yöneticilerine mesleki
eğitim konusunda yardımcı olmaktır. 2002-2003 öğretim yılında eğitim
faaliyetine geçen programda, iki yabancı dil bilen, bilgisayar
kullanabilen, Türk mutfağı ile farklı mutfaklar hakkında yeterli bilgiye
sahip, girişimci kişilik özellikleri olan Meslek Elemanı yetiştirilmesi
amaçlanmaktadır. Öğrencilere sadece teorik dersler değil, aynı zamanda
uygulama dersleri de verilmektedir.
SUNULAN OLANAKLAR
Yüksekokulumuzda iki adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.
Öğrenciler, tamamı internet erişimine sahip bilgisayarları diledikleri
zamanlarda kullanabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler Üniversitemizin
lisanslarını satın aldığı Word, Excell, SPSS, E-views gibi programları
da bilgisayar laboratuvarındaki bilgisayarlar aracılığı ile
kullanabilirler. Kampüsümüzde haftada 90 saat hizmet veren Kütüphane ve
Dokümantasyon Merkezi bulunmaktadır. Açık olma süresi açısından
Türkiye'de üniversite kütüphaneleri arasında ikinci sırada yer alan
kütüphanemiz 12 bin metrekareyi aşan kullanım alanına sahip olup 25 adet
çalışma odasının yanı sıra 10 adet okuma ve çalışma salonuna sahiptir.
İki ayrı sergi salonunun da yer aldığı kütüphane 700 kişilik oturma
kapasitesine sahiptir. Her yıl en az 10.000 kitabın kazandırıldığı
kütüphanemizin kitap sayısı 150 bini geçmiştir. Kaynakların çoğu Türkçe
ve İngilizcedir. İnternet üzerinden erişilen veri tabanları sayesinde
öğrenciler ve öğretim üyeleri internetteki bilgi kaynaklarına rahatça
ulaşabilmektedirler. Kütüphaneden, Üniversitedeki herkes ücretsiz olarak
yararlanabilir. Ödünç kitap almak için tek ihtiyacınız olan şey öğrenci
kimlik kartınızdır. Ayrıca kampüsümüzde çeşitli kültür ve spor
kulüplerin faaliyet gösterdiği bir merkez ile açık ve kapalı spor
alanları ve kapalı yüzme havuzu mevcuttur. Bunların yanı sıra
öğrencilerin yemek ihtiyaçlarına cevap veren Üniversite Yemekhanesi ve
ayrıca çeşitli özelliklerdeki lokanta ve kafeteryalar öğrencilerimizin
hizmetindedir. Buralarda aynı zamanda bölümle ilgili uygulama dersleri
de yapılmaktadır. Bunlardan başka kampusümüzde ve şehrimizde uygulama
derslerinin yapıldığı bir çok tesis bulunmaktadır.