Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Empty
MesajKonu: Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi   Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Icon_minitimeÇarş. Şub. 02, 2011 5:18 pm

Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi K%C4%B1z-teknik-lisee
Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Atölyesi” dün, düzenlenen törenle açıldı.
Saat
14.30’da başlayan törene; Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan İlçe
Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Sağlık Grup Başkanı OPr. Dr. Ragıp
Taş, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu, Okul idarecileri ve öğretmenler
ile veliler ve öğrenciler katıldı.
Okulun Türk Dili ve Edebiyat
Öğretmeni İlknur Ekinci sunumunda, saygı duruşunda bulunulması ve
İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende, açış konuşmasını
Okul Müdürü Mükerrem Özercan yaptı.
Özercan, atölyenin öğrencilerin
iyi bir eğitim alabilmeleri ve gittikleri işletmelerde yabancılık
çekmeyerek, daha bilinçli hareket etmeleri, iyi bir beceri eğitimine
sahip olabilmeleri için düzenlediklerini belirterek, TKY ekibi
tarafından da atölyede iyileştirilmeye ihtiyaç duyulduğunun tespit
edildiğini söyledi.
Okul idaresi ve TKY ekibi olarak bu sonuçtan
hareket ederek, çalışmalara başladıklarını bildiren Mükerrem Özercan,
“Küçük onarımlar için gelen ödenek içerisinde atölyenin ıslak zeminleri
yaptırıldı. Genel müdürlüğümüzden atölyenin donanımı için ödenek
isteğinde bulunduk. Bunun üzerine 20 bin TL. okulumuza tahsis edildi.
Gelen ödenek ile atölyemizin acil donatım eşyaları alındı. Geri kalan
diğer eksiklikler Okul Aile Birliğimizce ve sponsor işletmelerle
karşılanarak bugüne gelinmiştir.” dedi.
Atölyemizin yeni haliyle
öğrencilerin, daha hevesli ve istekli olarak çalışmalarını yapmaya devam
ettiğini vurgulayan Özercan, “Öğrencilerimizin gözlerindeki pırıltıyı
gördüğümüzde yorgunluğumuzu unuttuk.” Şeklinde konuştu.
Okula katkıda
bulunan Çamlıbel İşletmecisi Sahibi Volkan Kuru’nun konuşmasının
ardından, Bölüm Öğrencisi Tuğçe Özdil de okulda 5 bölüm bulunduğunu ve
hepsinin birbirinden güzel, eğlenceli, iş imkanları olan bölümler
olduğunu dile getirdi.
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü’nde yemek
yapmayı, profesyonel ve alanında bilgili bir aşçı olmayı, yiyecek ve
içecek konusunda uzman bir birey olmayı istedikleri için okulda
olduklarını kaydeden Özdil, “Bazen arkadaşlarımızla konuşurken,
hepimizin küçüklükten itibaren, mutfakla her konuda ilgili olduğumuzu
anladık. Bizim hedefimiz bu bölümü kazanmaktı ve birçoğumuz bu güzel
hedefe ulaştık.” diye konuştu.
Okuldan başarılı bir şekilde mezun
olarak, üniversite eğitimi almak istediklerine dikkat çeken Tuğçe Özdil,
“Eğer bu isteğimizi de başarırsak, son amacımızı da gerçekleştirmek
için, biz de elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bu bölümün hakkını
verip, Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden, geleceğin gıda
öğretmenleri, gıda mühendisleri, gıda teknisyenleri ve diyetisyenleri
olarak iş hayatına atılmak.” şeklinde konuştu.
Yiyecek ve İçecek
Hizmetleri Bölümü Öğretmeni Sezgin Karanfil ise okulun yiyecek içecek
hizmetleri alanında, ülke turizmine hizmet verme çabasında olduğuna
vurgu yaptı.
Amaçlarını gerçekleştirmek için, atölyenin fiziki
şartlarını iyileştirme çalışmasıyla başladıklarını söyleyen Karanfil,
“Böylece öğrencilerimizin daha realist bir ortamda eğitim
görebilmelerinin önünü açtığımızı düşünüyorum.
Keşan'ımızın coğrafi
özellikleriyle gelecekte turizm sektörünün gözde yerlerinden biri
olacağı düşünülürse; bölüm öğrencilerimizle yiyecek içecek hizmetleri
dalında sektöre kalifiye eleman yetiştirmek bizim işimiz diyoruz.
Amacımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek için okul olarak eksiklerimizi
gidererek kendimizi geliştirmek istiyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından okulun ve atölyenin geçmişten bugüne kadarki sunumu slayt eşliğinde yapıldı.
Daha sonra, Atölye’nin açılış kurdelası kesilerek, öğrencilerin hazırladığı yiyecekler kokteyle sunuldu.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Uşak Kız Teknik ve Meslek Lisesi
» ÜSKÜDAR İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi
» Karabük Kız Teknik ve Meslek Lisesi - Yiyecek Bölümü
» Turizm Meslek Lisesi
» Mengen Aşçılık Meslek Lisesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Aşçı Okulları :: Aşçı Devlet Okulları-
Buraya geçin: