Tavuklu Swiss peynirli pizza
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
2 yeşil biber
2 orta boy domates
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Sıvıyağ
Domates sosu
1 çay bardağı kadar domates sosu
1 küçük sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 yemek k. zeytinyağ
Tuz
Hamuru için
2,5 bardak un
3 y.k zeytinyağ
1 tatlı k. kuru maya
Tuz
Aldığı kadar ılık su
Hazırlanışı
Hamuru
mayalayıp dinledirin, bu arada tavukları sularını salıp çekene dek
pişirin. Yağ ekleyip incecik doğranmış soğan ve yeşil biberleri ekleyip
sote edin. Hafifçe kızarmaya başlayınca domatesi ekleyip domatesler
yumuşayana dek pişirin.
Domates sosu için, tüm malzemeleri karıştırıp bir kenarda bekletin.
Hamuru
hafif yağlanmış pizza tepsisine ince şekilde yayın. Domates sosu
gezdirip peynirin yarısını serpin. Hazırladıpınız tavuk harcı varsa
fazla suyunu süzerek hamurun üzerine eşit şekilde yayın.
Önceden
ısıtılmış 180 C fırında kızarana dek pişirin. Kalan peyniri de yayıp
sadece peynir eriyene dek fırında tutup çıkarın. Sıcakken dilimleyip
servis edin.