Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Osmanlı Usulü Keşkül

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Osmanlı Usulü Keşkül Empty
MesajKonu: Osmanlı Usulü Keşkül   Osmanlı Usulü Keşkül Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 7:02 pm









Osmanlı Usulü Keşkül Keskul%20JPG


Osmanlı usulü keşkül

Tarif "lezzet" dergisinden, gayet hafif ve lezzetli...

6 kişilik
5 dk hazırlama süresi
25 dk pişme süresi


Malzemeler
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
30 gr çekilmiş badem
50 gr çekilmiş antepfıstığı
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi


Süslemek için

3 çorba kaşığı file badem
3 çorba k. çekilmiş Antep fıstığı



Hazırlanışı



Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın.
Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık
ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha
karıştırarak pişirin. Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle
süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Osmanlı Usulü Keşkül
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» OSMANLI YEMEKLERİ
» OSMANLI SALATASI
» MIHLAMA (OSMANLI)
» ŞEYHMİLMUŞİ (OSMANLI)
» MEHİR (OSMANLI)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: