Hindistan cevizli tatlı
Malzemeler
- 1 su b. pudra şekeri
- 100 gr.tereyağı
- 2 yumurta
- 1 çay b. hindistan cevizi
- 1 p.vanilya
- 1 çay k. kabartma tozu
- Un (yaklaşık 2,5 su b)
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık sıvıyağ
- hindistan cevizi
Şerbeti için:
- 2 su b.toz şeker
- 3 su b.su
- 1 dilim limon
HazırlanışıKarıştırma kabına un alınır. Ortası açılarak tereyağı, yumurta,
hindistan cevizi, vanilya, pudra şekeri, kabartma tozu konularak hamur
yoğurulur ve 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.
Hazırlanan hamur yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine
çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürüldükten sonra 180 C önceden
ısıtılmış fırında pişirilir.
Diğer taraftan Şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye su, tozşeker ve
limon dilimi konularak kaynatılır. Tatlı pişince, sıcakken, ilk
sıcaklığı çıkmış olan şurubu üzerine gezdirilir. Soğuyunca servisden
önce hindistan cevizi serpilir.