Türkiyeye gitmeden eşime son defa
tatlı bişeyler yapayım dedim ve aklıma Iowa daki arkadaşlarımdan
haticenin yaptığı tatlı geldi çok şirin ve hafiflerdi ismini ben koydum
şekillerinden dolayı "petek tatlı" dedim
Malzemeler1/2 bardak (kupa) süt
1/3 bardak sıvıyağ
2 tatlı kaşığı maya
3 tatlı kaşığı şeker
Bir çimdik tuz
1,5 (yaklaşık) bardak un
1 yumurta beyazı
Üzeri içinÇörek otu
1 yumurta sarısı
İçi içinBir paket krem peynir
Şurup1/2 (kupa) bardak su
1/2 (kupa) bardak şeker
1-2 yemek kaşığı limon suyu
HazırlanışıHamuru herhangi bir poğaça hamuru
ile aynı şekilde mayalayıp iki katı olması için bekletin. Buarada
şurubu hazırlayın ve altını kapatıp soğumaya bırakın. Hamurdan fındık
büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassıtın. İçine alabileceği kadar
krem peynir yerleştirip yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin bütün
hamuru bu şekilde bitirin.
Üzerine ayırdığınız yumurta
sarısını 1 kaşık suyla seyreltip fırçayla sürün. Cörek otu serpin 180 C
önceden ısınmış fırında 25 dk yahut poğoça gibi kızarana dek kadar
pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dak bekletip şurubu azar azar
üzerine gezdirin