Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Cannelloni Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Cannelloni Tarifi Empty
MesajKonu: Cannelloni Tarifi   Cannelloni Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:42 pm

HAMURU:

280 gram en (4 kahve fincanı)

40 gram süt (1/2 kahve fincanı)

1 adet bütün yumurta

8 gram tuz (1/2 çorba kaşığı)

İÇİ:

1 adet irice piliç, ya da yarka

30 gram un (3/4 kahve fincanı)

250 gram pilicin piştiği su (1 bardak)

40 gram margarin (2 çorba kaşığı)

2 kahve fincanı rende gravyer

1 kahve kaşığı karabiber

ÜSTÜNÜN SALÇASI:

20 gram un (1/2 kahve fincanı)

20 gram margarin (1 çorba kaşığı)

300 gram süt (1 1/4 bardak)

Tuz

EN ÜSTÜNE:

5 çorba kaşığı domates salçası

80 gram tereyağı ya da margarin

2 kahve fincanı rende gravyer (4 çorba kaşığı)



1 Bir tencereye; tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş ve yıkanmış 1 büyük piliç,
ya da yarka, yarım çorba kaşığı margarin ile 2 bardak da su koyarak,
arada bir çevirmeli, pilici iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar
pişirmeli ve tencereden alarak kemiklerini çıkarmalı ve pirinç
büyüklüğünü geçmemek üzere bu etleri bıçakla kıymalı ve bir tarafa
ayırmalıdır. (Tavuk suyunun tam bir bardak kalması gerekir. Tavuk
etlerini havanda da dövebilirsiniz.)

2 Bundan sonra, bir kuşaneye; üç çeyrek kahve fincanı un ile, kalan bir
buçuk çorba kaşığı margarin koyarak, bunların ancak iki dakika
kavurmalı, sonra buna, azar azar olmak üzere bir bardak kalmış olan tavuk suyunu da katarak, karışım koyuca mahallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmalı, pişirmeli ve ateşten alarak, tuz ve biber, 2 kahve fincanı rende gravyer peyniri ile, kıymış olduğumuz tavuk etlerini de koyarak, hepsini iyice bir karıştırmalı ve sonradan kullanmak üzere içi bir tarafa ayırmalıdır.

3 Diğer taraftan, hamur açılan tahtaya 200 gram un eledikten sonra unun
ortasını havuz gibi açmalı ve açılan bu yere, 1 adet bütün yumurta, yarım kahve fincanı kadar süt
ile yarım kahve kaşığı da tuz koyarak karıştırmak ve yoğurmak
suretiyle bunları sıkıca hamur yapmalı, sonra da elde edilen bu hamurun üstüne nemli bir bez örterek bir saat dinlenmeye bırakmalıdır.

4 Bir saat sonra hamuru, üstü hafifçe unlanmış tahtaya koyarak, üstüne un serpmeli ve merdane ile üstüne
bastırman, aşağı yukarı bir tabak büyüklüğünde yuvarlak açmalı, sonra
merdane ile açmış olduğumuz bu hamurun, belli belirsiz altı görünür,
yâni hamur tahtası hafifçe görünür bir inceliğe gelinceye kadar bir çok
defalar oklavaya sararak, oklavaya sarılmış olduğu halde hamurun iki
uçlarına basmalı ve yuvarlamalı, sonra da oklavadan çıkararak başka bir
ucundan tekrar sararak hamuru büyütmelidir.

5 Sonra, uzun açmış olduğumuz bu hamurdan 15 santim en ve boyunda dört
köşe parçalar keserek, bu kesilen dört köşe hamurlardan üçer dörder
olmak üzere, bir büyük tencere içinde kaynamakta olan tuzlu suya atmalı
ve hamurları ancak 2 dakika kaynattıktan sonra bir delikli kepçe ile
sıcak sudan çıkararak tuzlu soğuk suya atmalı, sonra da diğer partiyi
haşlayarak hamurları böylece pişirmelidir.

6 Sonra bu hamurları soğuk sudan çıkararak, yanyaria olmak üzere tahtaya
yaymalı, üstlerini fırça ile yağlamah ve baş taraflarından bir parmak
aşağısına ve bir parmak eninde her hamura yetebilecek oran da hazırlamış
olduğumuz içten koyduktan sonra hamurların her iki taraflarını için üstüne
kapatmalı, sonra da hamurları sigara sarar gibi sarmalı, bütün
hamurlardan ince dolmalar oluşturmalı ve içi yağlanmış bir tepsiye
döşemelidir.

7 Daha sonra hamurların tepsi, ya da uzunca tabağa döşenmeleri sone
erince, bir kuşaneye yarım kahve fincanı un ile bir buçuk çorba kaşığı
tereyağı, ya da margarin koyarak, unu ancak iki dakika kavurmalı, sonra
bunlara azar azar olmak üzere bir, bir çeyrek bardak da sıcak süt
katarak, karışımı düğün çorbası kıvamına gelinceye kadar ka-rıştırmalı,
pişirmeli ve kabı, ateşten alarak tabaktaki kanelonilerin üstüne eşit olarak gezdirmeli, salçanın üstüne de kalan tereyağını gelişigüzel serpmelidir.

8 Bundan sonra tepsiyi firma sürerek bunları 15-20 dakika kadar fırında
bırakmalı ve fırından alarak üstlerine sıcak bir halde 5 doluca çorba
kaşığı domates sosu ile 2 kahve fincanı gravyer peyniri serpmeli ve kanalonileri hemen servis yapmalıdır.



Not: Tipik bir İtalyan hamur yemeği olan Cannelloni zahmetsizce
yapılabilir. Yalnız hamurun iyi açılmış ve içinin iyi hazırlanmış olması
gereklidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Cannelloni Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ispanaklı Cannelloni Tarifi
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» BOLONYEZ Sos Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: