8 dilim dana eskalop (her biri 125 gr.)
8 dilim jambon
100 gr. taze kaşar
50 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
25 gr. çam fıstığı
1/4 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
25 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı su
karabiber
tuz
Dana eskaloplarını ekmek tahtasının üzerinde 1-2 mm. incelikte döverek
yaprak gibi açın. Döverken et tahtaya yapışmasın diye, eti bir mutfak
filminin arasına koyun. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp ince ince kıyın. Peyniri küçük küçük doğrayın. Küçük derin bir kapta, maydanozu, peyniri, çam fıstığını ve üzümü karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin.
Açtığınız her dana eti diliminin üzerine bir dilim jambon serin. 8 eşit parçaya böldüğünüz peynirli içten, her dilimin üstüne koyun
ve etin bir ucundan başlayarak sarma gibi sarın. Hazırladığınız et
dolmalarını pişme sırasında açılmasın diye bir mutfak ipi ile bağlayın.
Zeytinyağını tereyağı İle birlikte derin bir tavada kızdırın. Dana
sarmalarım kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar çevirerek kızartın.
Tavaya beyaz şarabı ve suyu ekleyip kaynamaya bnakın. Kaynamaya
başlayınca ateşi kısın ve 20-25 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Pişme
sırasında her tarafı pişsin diye zaman zaman etlerinizi çevirin.
Piştikten sonra etleri tavadan alın ve ipleri keserek çıkarıp atın. Dana
sarmalarını bir servis tabağına dizerek sıcak tutun. Tavada kalan sosu
biraz hızlı ateşte kaynatın. Bu şekilde sosun suyunun fazlası buharlaşır
ve sos koyulaşır. Sosu dana etlerinin üzerine dökün ve yanında haşlanmış brokoli ve taze fasulye ile servis yapın.
Not: Dilerseniz dana sarmalarını dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.